Brandschoon Bollenstreek
Duurzame en specialistische reiniging voor het gehele exterieur
 

Wat is Softwash nu eigenlijk?Reiniging onder lagedruk


Softwash is het alternatief voor reiniging onder hogedruk. In plaats van brute kracht uit te oefenen maken wij met Softwash gebruik van biologisch afbreekbare producten. Door deze slim te mixen kunnen wij iedere ondergrond ontdoen van atmosferische en organische vervuiling. Deze mix van biologisch afbreekbare chemie dringt diep door tot in de kern van de vervuiling. In tegenstelling tot hogedrukreinigen pakken wij met softwash het probleem dus bij de wortels aan. Hierdoor blijven de behandelde oppervlakken tot 6 x langer schoon.

 


 

Schoon zonder schade


Hogedrukreiniging richt schade toe aan uw gevel of pannendak. Het maakt oppervlakken poreus waardoor nieuwe vervuiling zich nog dieper kan nestelen wat het reinigen in het vervolg nog lastiger maakt. Ook de voegen van een gevel hebben zwaar te lijden onder de kracht van hogedruk. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er na een reiniging middels hogedruk complete voegen uit uw gevel verdwenen zijn.
Met softwash werken wij met een druk niet hoger dan 20 bar. Hierdoor is het haast onmogelijk om oppervlakken poreus te maken of andere schade aan te richten.De oorsprong van Softwash

In de jaren 90 werd er in de Verenigde Staten gezocht naar een manier om shingle daken te reinigen. Hier is de Softwash methode uit voortgekomen. Softwash bleek niet alleen effectief te zijn op shingle daken maar ook op allerlei andere ondergronden door de verhoudingen aan te passen.


In 2018 is Softwash naar Europa overgewaaid. Het is hier nog redelijk onbekend terwijl Softwash een populaire reinigingsmethode is in Amerika en het Verenigd Koninkrijk.